Tonie en Odilia Viergever, keurslager

Kip- en kalkoenvlees zijn verrassend veelzijdige stukjes vlees, die op diverse manieren bereid en gecombineerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan filet, kipkarbonades, kalkoenhaas of schnitzels. Bovendien zijn diverse delen van kip en kalkoen mager en snel te bereiden. En voor wie geen zin heeft om lekker te kokkerellen, hebben we verschillende kipdelen alvast gegrild!

U kunt kiezen uit Gilde scharrelhoenvlees en Scharrelhoenvlees met vrije uitloop. Het voer van de kip is antibiotica vrij.
Kijk op www.scharrelhoen.nl voor meer informatie.

De Gildehoen

Bewust betere kip van eigen bodem

Het Gildehoen is een nieuwe manier van kippen houden in Nederland, om zo voor u een duurzaam stukje kip voor een betaalbare prijs te kunnen realiseren. Het vlees komt van langzaamgroeiende dieren (de Hubbard) en hebben meer ruimte.
Daardoor blijven ze gezond en smaakt het vlees beter.

Gildehoen kippen worden gehuisvest in stallen waar het dag en nachtritme is gewaarborgd. In een schuur waar normaal gesproken ca. 20.000 kippen worden gehouden, leven nu maximaal 14.000 kippen.

De kippen krijgen 100 procent plantaardig voer, dat voor 70 procent uit granen bestaat. De Gildehoen-pluimveehouders streven naar zo min mogelijk antibioticagebruik.  Tijdens de controle rondes wordt er extra graan gestrooid om het scharrelen te stimuleren. Balen stro zorgen voor extra afleiding. De dieren hebben 24 uur per dag water en voer tot hun beschikking.

Het streven is om de kuikens zonder medicijnbehandeling(en) bij de slachterij te krijgen. De meeste kippen zijn antibioticavrij opgegroeid. Bewust beter voor dier en mens.

Scharrelhoen

Bourgondisch genieten

Bourgondisch scharrelhoen heeft zich toegelegd het op diervriendelijke wijze kleinschalig en ambachtelijk houden van scharrelpluimvee in de stallen. De overheerlijke smaak herinnert u aan vroeger tijden.

Hoe leven de Bourgondische scharrelhoenders?
De kuikens komen uit het ei en krijgen direct een verwarmd plaatsje in een stal voorzien van stro. In tegenstelling tot de moderne houderij, groeien onze kuikens op in hun eigen tempo.

Waar leeft de Bourgondische scharrelhoen? Op de Veluwe staan kleinschalige stallen met buitenuiloop in de weilanden. Elke morgen worden er buiten granen uitgestrooid om de scharrelhoenders in de weide te laten scharrelen.

In tegenstelling tot andere Scharrelkippen(1 ster) heeft onze Scharrelhoen een vrije uitloop naar buiten(2 ster)

Label Rouge

Wat is dat, Label Rouge-pluimvee?

Het Label Rouge-pluimvee bestaat sinds 1960. De kwekers voorzien in een vrije uitloop en volgen de voorschriften van het Label Rouge-keurmerk, die officieel door de Franse overheid zijn gehomologeerd. Het Label Rouge-pluimvee smaakt veel beter dan standaardvlees. De smaakkwaliteit wordt jaarlijks in blindproeverijen getest door deskundigen en consumentenpanels en wordt officieel gegarandeerd door het Label Rouge-keurmerk.

Het Label Rouge-gevogelte staat garant voor het welzijn van de dieren, eerbied voor het milieu en een superieure smaakkwaliteit.

Het Label Rouge-pluimvee heeft de hele dag toegang tot een beperkte of onbeperkte uitloopruimte buiten.

 

Tonie en Odilia Viergever, keurslager

Munnikendijk 20a
3273LE Westmaas
0186573333

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag 08:00 - 17:30
woensdag 08:00 - 17:30
donderdag 08:00 - 17:30
vrijdag 07:30 - 17:30
zaterdag 07:00 - 15:00
zondag Gesloten